Oriolus FörlagHuvudsida

Beställning

Kontakt

  Page in English
Dataskyddsförordningen (GDPRS, General Data Protection Regulation) gäller i Sverige och i EU från och med 25 maj 2018. Det är information till dig som handlar hos oss eller skickar oss dina personuppgifter.

1. Vem samlar data?
Det är Oriolus Förlag Magdalena Grudzinska-Sterno, Malma Backe 2P, 756 47 Uppsala som samlar data.

2. Vilka personuppgifter hanterar vi?
I samband med din beställning skickar du oss följande uppgifter: förnamn, efternamn, gatuadress, postnummer, ort, land, telefonnummer, mejladress samt eventuell samtycke att få nyhetsbrev.

3. Hur använder vi dina uppgifter?
- vi använder dina uppgifter för att kontakta dig i samband med din beställning, skicka dig beställda varor samt bokföra enligt lagen din betalning.
- om du besöker oss på Facebook, så sparar vi inga uppgifter om dig som besökare. Kolla i Facebook egna regler för att se hur hanterar de dina uppgifter.
- om du i samband med din beställning markerade själv option "Jag vill få nyheter från Oriolus Förlag (max 4 gånger per år)", då sparar vi dina uppgifter i vår kundregister för att skicka dig ett mejl med nyheter från vår verksamhet max. 4 gånger per år. Vi behåller utskrift av ditt mejl i pappersform tills vidare för att ha underlag att du lämnade oss sådant tillåtelse.

4. Vilken information lämnas till andra?
Vi delar aldrig dina uppgifter vidare i marknadsföringsyfte, vi säljer inte de, inga tredje part har tillgång till våra register eller mejl. I vissa fall enligt lagen kan vi vara ålagda att lämna uppgifter till myndigheter som har rätt at begära de. De uppgifter som finns på fakturan, samt uppgifter angående din betalning kan lämnas till revisorbyrå för bokföring.

5. Hur länge behandlar vi dina uppgifter?
- om du beställer vara hos oss behåller vi dina uppgifter i 1 år. Uppgifter som behövs för fakturering, era betalningar samt fakturor sparar vi enligt svensk Bokföringslagen i 7 år.
- om du själv markerade option "Jag vill få nyheter från Oriolus Förlag (max 4 gånger per år)" sparar vi dina uppgifter tills vidare.

6. Vilken rättsligt grund har vi?
Vi hanterar dina personuppgifter enligt Datskyddsförordningen som gäller i hela EU från och med 25 maj 2018.
Grunden till behandling av dina personuppgifter när du handlar hos oss är artikel 6.1 b Datskyddsförordningen - Avtal med den registrerade.
Grunden till behandling av dina personuppgifter när du lämnar samtycke att få ett nyhetsbrev från oss är artikel 6.1 b och 7 Datskyddsförordningen - Samtycke.
Grunden till behandling av dina personuppgifter för bokföring är artikel 6.1 c Datskyddsförordningen - Rättslig förpliktelse.

7. Vilka rättigheter har du?
Du har rätt att ta bort eller göra rättelser av dina uppgifter samt ta reda på vilka uppgifter hanterar vi. Du har rätt att avregistrera dig från utskick av nyhetsbrev.
Om du tycker att vi inte hanterar dina personuppgifter rätt kontakta oss i första hand. Du har möjlighet att kontakta Dataskyddsinspektion.

8. Kontakt med oss
Kontakta oss via mejl


24 maj 2018